Teatr 6 Piętro – 3 urodziny

Słodkie urodziny Teatru 6. Piętro

Z okazji trzecich urodzin „Teatru 6.Piętro” Janusz Profus Maestro Czekolady E.Wedel przygotował słodką niespodziankę. Goście teatru mogli skosztować ręcznie wykonanych czekoladowych pralin, których smaki zostały skomponowane specjalnie na ten jubileusz.

To wspaniała gratka dla miłośników wyjątkowych doznań. Połączenie doskonałej rozrywki z czekoladą najwyższej jakości marki Wedel okazało się być gwarancją udanego wieczoru. Janusz Profus, Maestro Czekolady E. Wedel, stworzył siedem wyjątkowych czekoladek nawiązujących do wystawianych w teatrze spektakli oraz specjalną pralinę jubileuszową z aksamitnym nadzieniem z mlecznej czekolady z dodatkiem Marc De Champagne. Smaki stworzone przez mistrza były tak różnorodne, jak sztuki „Teatru 6. Piętro”, w równym stopniu gwarantując widzom niezapomniane przeżycia.

Na jubileuszowy wieczór przybyli przyjaciele oraz aktorzy i pracownicy „Teatru 6. Piętro”, którzy mogli złożyć życzenia Dyrektorowi Teatru – Michałowi Żebrowskiemu oraz wspólnie z nim świętować sukces.

Teatr 6. Piętro Michał Żebrowski

Zebranym gościom Maestro Czekolady zaproponował podjęcie wyzwania i odgadnięcie w jaki sposób wykonane przez niego praliny, łączą się z wątkami danego przedstawienia. Dlaczego pralina „Bóg Mordu” wypełniona jest kremowym nadzieniem z białej czekolady, z pieczonym jabłkiem i cynamonem, przywołującymi smak domowej szarlotki? Czemu czekoladka nawiązująca do spektaklu „Chory z urojenia” ma delikatne nadzienie z mlecznej czekolady z naparem herbaty Earl Grey aromatyzowanej olejkiem z bergamotki? Być może zagadka związana z praliną „Zagraj to jeszcze raz, Sam” z aksamitnym nadzieniem z gorzkiej czekolady, z musem wiśniowym i soczystą pomarańczą, skąpanym w Szkockiej Whisky okazała się prosta do  rozwiązania?

Źródło: Teatr 6.piętro, fot. Jarosław Niemczak

Dodaj komentarz